Viimeisen viikon aikana kesä on laittanut pitkään jatkuneen talven siltaan aurinkoisilla, lämpimillä ja pitkillä päivillään. Sitä ennen ehdimme kuitenkin nauttia vielä huhtikuun dumpeista. Toissa viikonloppuna kävimme Skipen ja Midaksen kanssa laskemassa Grand Enversillä, jossa syvääkin syvempi lumi ja keskipäivänaurinko kruunasivat jäätiköllä vietetyn päivän. Päivän kohokohtiin kuului myös jäätikölle pudonnut kamera, jonka ansiosta jutun kuvat jälleen kerran jonku muun ottamia. Tällä kertaa siis Skipe ja Midas vastaavat kuva-anneista.

1511548.jpg
Huhtikuun pyydä pöllyää. Kuva: Skipe

1511549.jpg
Ja vielä. Kuva: Skipe

1511558.jpg
Jäätiköllä ihastellaan maisemia. Kuva: Midas

Viime lauantaina aamupäivällä ajelimme Midaksen kanssa vielä viimeisen kerran Chableen ja Verbieriin. Lauantaina kävimme kiipeilemässä 'hampaalla' ja sunnuntaina hiihdimme kauden viimeiset loskahiihdot Verbierin keskuksessa. Hiihtokauden loppua tämä ei vielä tarkoita, sillä Chamonixin kukkuloilla on hiihdettävää vielä varmasti kesäkuun alkuun asti. Hiihtokaudenjatko saa kuitenkin odottaa vapun yli, sillä suunnitelmissa on kiipeilyreissu eteläiseen Ranskaan. Suuntana on Annot ja Gorges du Verdon.

Sunnuntaina siivosimme ja luovutimme pois myös Le Chablen talvikämppämme ennen paluumatkaa St.Genikseen. Kotimatkalla pysähdyimme vihdoin Sveitsin Monacossa, Montreuxissa. Kolme kautta Montreuxin ohi ajaneena oli jo aikakin käydä katsomassa miltä kuuluisien Jazz festareiden koti näyttää läheltä. Aikamme ihasteltuamme rantaboulevardilla ja pousailtuamme Freddie Mercuryn patsaalla (Mannerheimin patsasta emme onnistuneet näkemään) kävimme syömässä järven rannassa sijaitsevassa italialaisessa ravintolassa "maailmanmestaruus"-pizzat.

1511569.jpg
Lac Léman (Genevejärvi) Montreuxista käsin. Kuva: Midas

1511707.jpg
Sveitsin Monaco - Montreux. Kuva: Midas