Viime viikolla elettiin jännittäviä hetkiä käsikirurgin tuomiota odotellessa. Keskiviikkonna kirurgi vahvisti epäilynsä ja passitti minut leikkaukseen. Sitä ennen kuitenkin saisin pari päivää aikaa pohtia haluanko leikkaukseen ja mahdollisesti myös hankkia toisen mielipiteen. Perjantaina oli annettava vastaus.

Muutaman puhelun jälkeen sain varattua ajan toiselle käsikirurgille perjantai aamuksi. Toinen mielipide, miksipä ei? Eihän siinä mitään häviä ja saapahan ainakin varmuuden, vai saako? Mitä jos toinen ammattilainen onkin eri mieltä? Kumpaa silloin uskotaan vai hankitaanko sitten kolmas mielipide?

Hieman yllättäen toinen mielipide oli siis lopulta eriävä. Eli ei kuulema kannata leikata, eikä sille ole varsinaisesti mitään tarvetta. Sormi on paranemassa hyvää vauhtia ja kuukauden kuluessa sen pitäisi olla jo kiipeilykunnossa. Tietty pitää aloittaa varovasti sormi teipissä kiiveten. Hyviä uutisia? Kenties. Riippuu kumpi kirurgi on oikeassa. Sitä en saa tietää ennenkuin ajan kuluessa. Tuleeko sormi kuntoon? Tai tuleeko sormi tarpeeksi hyvään kuntoon. Leikkauksen uhka siis säilynee vielä toistaiseksi, mutta toistaiseksi leikkausta ei suoriteta. Ja mikä tärkeintä kiipeilyt jatkuu heinäkuun puolessa välissä kesäloman jälkeen. Ensi viikolla siis Suomeen.