Nyt, kun työkiireet ovat hellittäneet eivätkä muutkaan kiireet minua täällä pidä, on aika ottaa vahan välimätkää. Huomenaamulla starttaan aikasin kohti Bilbaota, joka sijaitsee Pohjois-Espanjassa. Hiihto- ja kiipeilykaverini Ilkka asusteleepi siella tyttöystävänsä Johannan kanssa. Ilkan ja Johannan seikkailuista voi lukea täältä.
   Sattuneesta syystä lähden matkaan autolla. Luottorajani on ylitetty tälle kuulle enkä lentolippuja siten saanut varattua. Toisaalta tämä sopii minulle oikein hyvin, vaikka matka on pitkä ja autossa tulee istuttua huomenna sellaiset rapiat kymmenen tuntia. Matka vie Etelä-Ranskan poikki aina Atlantille asti ja maisemat voivat olla aika komeat. Biskajan lahden rannikkoa myöten ajelen sitten Espanjaan ohittaen Pyreneet niiden länsi puolelta. Tarkoitus olisi ehtiä rannikolle ennen auringonlaskua. Ehkä sieltä saisi jonku kuvan napsittua mukaan. Illalla sitten kohtaan Ilkan Bilbaossa ison vihreän sillan alla. Mitä se sitten tarkoittaakaan. Ehkä Ilkka asuu Espanjassa sillan alla.
    Edess
ä on siis viikko kiipeilyä Espanjan kuuluisilla kalkkikivikallioilla. Erittäin mukava kauden päätös, etten sanoisi. Reissusta palattuani on siis aika aloittaa hiihtokausi.
  
Talven ja siten hiihtokauden alkua enteilee aina hiihtokavereiden saapuminen Alpeille. Ensimm
äiset ovat jo matkansa taittaneet ja asettuvat parhaillaan Verbieriin. Arttu aloittaa Verbierissä kolmatta kauttaan työskennellen Pub Mont Fortissa. Arttu kirjoittaa elämästään Alpeilla blogissaan  Elämää Alpeilla.