Parin viime viikonlopun hiihtokuvat tulee tässä. Ensin kuvia Bec des Rossesilta, jossa kävimme Timon ja Karoliinan kanssa Verbier Extreme by Powerade-kisojen jälkeisenä päivänä. Kuten saimme huomata kisat käytiin loistavissa olosuhteissa, sillä lumi oli aika pehmyttä. Meidän reitillä ei ollut edes kovinpaljoa jälkiä, koska kisalaskijat hiihtelivät huomattavasti haastavampaa ja vaativampaa linjaa.

491656.jpg
Bec des Rosses (3222m). Hiihtämämme linja näkyy kuvaan päin olevalla sivulla.

491659.jpg
Sukset selässä valmiita portaita ylöspäin.

491660.jpg
Reitti kulkee harjannetta pitkin. Näkymät joka suuntaan ovat komeat.

491661.jpg
Reitin ainoa haastava kohta, kurun kapeikko, oli tänän vuonna hyvässä kunnossa.

Maaliskuun viimeisenä päivänä skinnasimme Mikun ja Hetan kanssa Martignyn lähellä sijaitsevan puuteriparatiisin takamaastossa väijyville kuruille. Vaellus kestää noin tunnin, jonka jälkeen edessä on vielä nousu kurun toppiin. Kurut eivät ole kovin pitkiä, joten loppunousu on helppoa. Päivässä näitä kuruja ehtisi laskea useammankin. Me tyydyimme kuitenkin yhteen.

491631.jpg
Heta hiihtelee kohti taustalla häämöttävää kohdetta.

491632.jpg
Ski de randonnèe.

491633.jpg
Miku ihastelee koskemattomia kuruja.

491634.jpg
Ja eikun jalkaa toisen eteen. Kurujen nouseminen randosuksilla on hiukkasen hidasta. Yleensä tässä vaiheessa sukset heitetäänkin selkään.

491635.jpg
Miku kaahailee loppukentän puuterilumella.

491636.jpg
Saatiimpa ainakin yksi ränni siivottua. Nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi kannattanut kyllä käydä siivoamassa useampikin kuru. No jäipähän pojillekin jotakin.